Nordeas breve kommer ikke fra banken

Al udskrivning af Nordeas kundebreve udliciteres til Strålfors-koncernen, som derved betjener begge de store banker. 30 medarbejdere følger med.

Danmarks næststørste bank, Nordea, lægger nu al udskrivning og kuvertering af kundebreve ud i byen. Den svenskbaserede Strålfors-koncern overtager fra 1. februar - på afstand af de mange årsopgørelser - opgaven til 70 millioner svenske kroner i foreløbig fem år.

Med aftalen »sidder« Strålfors på begge de store, danske banker, eftersom Danske Bank har været Strålfors-kunde, siden Strålfors etablerede sig i Danmark i 2002. I dag har selskabet godt 40 procent af det voksende marked for print og kuvertering og omsætter for omkring en milliard svenske kroner i Norden.

»Dette styrker vor position i Norden yderligere og viser, at det er væsentligt at have et nordisk netværk,« siger Steinar Høistad, direktør for Strålfors i Danmark.

Strålfors overtager samtidig 30 medarbejdere fra Nordea i Danmark, Sverige og Finland. I Danmark rykker såvel medarbejdere som maskiner fra Nordea til Strålfors' afdeling på Oliefabriksvej på Amager.

Strålfors har netop købt CSCs printcenter til overtagelse 1. januar