Nordea øger overskud med en milliard oven på genåbning

Nordea har tjent 7,4 milliarder i tredje kvartal. Det er en fremgang på 1,2 milliarder sammenlignet med 2020.

(Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stigende indtægter har løftet overskuddet hos Nordens største bank, Nordea, i tredje kvartal. Det viser regnskabet for perioden.

Her har banken tjent, hvad der svarer til 7,4 milliarder kroner. Samme periode sidste år var der et overskud på 6,2 milliarder kroner.

Det er ifølge Marketwire mere, end analytikerne havde forventet. Her var ventet et overskud på cirka 7 milliarder kroner.

I kvartalet har Nordea tjent syv procent mere i renter fra kunderne, mens indtægterne fra gebyrer er steget med 19 procent.

Det betød, at banken havde indtægter på i alt 17,4 milliarder kroner i tredje kvartal. Det er 1,4 milliarder kroner mere end samme kvartal i 2020.

Samtidig blev udgifterne holdt på nogenlunde det samme niveau, hvilket betød, at driftsresultatet voksede i kvartalet.

Det skete ifølge topchef Frank Vang-Jensen, til trods for de finansielle markeder, hvor Nordea også tjener penge, har været udfordrende.

Han peger på, at banken har set flere opmuntrende udviklinger de seneste måneder.

»Nordiske lande er blevet genåbnet, hvilket har gjort, at millioner af mennesker har kunnet vende tilbage til et mere normalt liv.«

»Vi er nu trådt ind i en ny fase af genopretningen, og som bank har vi gjort det fra en stærk position,« siger han i en kommentar til regnskabet.

Ifølge direktøren tyder det på, at krisen ikke har været så hård ved bankens kunder.

»Tidligere indikatorer peger på, at vores kunder generelt har klaret sig igennem coronarestriktionerne i god form,« siger han.

Det betyder, at banken i tredje kvartal kunne tilbageføre, hvad der svarer til knap 164 millioner kroner, der var sat til side til at dække mulige tab hos kunderne.

I regnskabet løfter Nordea samtidig sløret for, at banken 3. februar 2022 vil præsentere ny finansielle mål og en opdateret forretningsplan.

Det vil blive præsentere, samtidig med at banken offentliggør sit næste regnskab, der gør status over hele 2021.

/ritzau/