Nordea lukker filialer under coronaepidem

100 Nordea-filialer lukkes midlertidigt. Danske Bank holder 12 åbne af hensyn til ældre og svage.

 
Coronavirussen har lukket Danmark ned. Overblik. Video: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nordea har besluttet at lukke sine fysiske filialer som følge af udbruddet af coronavirus.

Det oplyser banken i en pressemeddelelse.

Tirsdag varslede statsminister Mette Frederiksen (S) en række tiltag til at begrænse smitten af coronavirus.

Det betyder, at blandt andet restauranter, caféer og bodegaer skal holde lukket frem til 30. marts.

Bankfilialer er ikke omfattet af de seneste tiltag, men Nordea har valgt at lukke midlertidigt alligevel.

»Spredningen af coronavirus har store konsekvenser for samfundet og økonomien. I Nordea vil vi gøre alt, hvad vi kan for at støtte vores kunder og hjælpe dem igennem den kommende tid,« siger Mads Skovlund, der er direktør med ansvar for Nordeas privatkunder.

»Det er vigtigt for mig at understrege, at vi stadig har åbent for vores kunder. For at følge myndighedernes anbefaling - og for at beskytte vores kunder, medarbejdere og samfundet generelt - har vi valgt midlertidigt at lukke for adgang til vores fysiske filialer,« siger han i pressemeddelelsen.

Nordea har omkring 100 fysiske filialer i Danmark. Banken regner med at kunne åbne sine filialer igen 30. marts.

I mellemtiden vil kunderne stadig kunne kontakte banken døgnet rundt, og det er muligt at holde møde med banken online.

Mens Nordea har besluttet at lukke adgangen til alle sine filialer, holder Danske Bank 12 af sine 92 filialer åbne med et begrænset antal medarbejdere.

»Når vi vælger at gøre dette, så er det for at hjælpe de svageste og de ældre, der ikke nødvendigvis har digital adgang eller kreditkort, og som er nødt til at komme ind i banken for at få adgang til kontanter eller deres bankboks,« siger Thomas Mitchell, chef for Danske Banks privatkunder i Danmark, i en skriftlig kommentar.

Han tilføjer, at banken har taget en række forholdsregler - herunder at der vil være en vagt, som visiterer kunderne og kun lukker én ind ad gangen.

Sydbank meddeler, at man har besluttet at låse sine filialer for at begrænse smitten af coronavirus. Der vil kun undtagelsesvist være åbent for kundemøder, oplyser banken.

I Jyske Bank har der de seneste dage været lås på dørene ind til filialerne og i stedet har man opfordret kunderne til at kontakte banken per telefon eller mail.

/ritzau/