Nokia sikrede positiv stemning

På trods af kraftig svækkelse af dollaren i løbet af torsdagen herskede der generelt en positiv stemning på de europæiske aktiemarkeder.

Det var specielt det finske mobilselskab Nokia, som var med til at løfte investorernes tro på fremtiden. Nokia kunne meddele om overraskende positive forventninger til resultatet for fjerde kvartal af 2003. Selskabet udmeldte, at indtjeningen pr. aktie i 4. kvartal sandsynligvis ender i intervallet mellem 0,28 euro og 0,29 euro. Tidligere var det forventet, at indtjeningen pr. aktie ville lande i intervallet fra 0,21 euro til 0,23 euro. Nokia steg hele 12,7 pct. på meddelelsen.

Flere andre teknologiselskaber har i den seneste tid budt på positive udmeldinger, hvor blandt andet verdens største chips-producent, det taiwanesiske selskab TSMC, har meldt om højvækst for chipssalget. Og sammenholdt med meddelelsen fra Nokia steg specielt teknologiaktierne i går. Blandt andet steg tyske Infineon (+ 3,9 pct.), hollandsk/franske STMicroelectronics (+ 4,1 pct.) og hollandske ASML Holdings (+ 4,5 pct.)