Nokia op på fine forventninger

Svenske aktier: OMX steg for fjerde børsdag i træk, hvilket primært skyldes fremgang til regnskabsaktuelle Nokia. Ericsson gik også frem og aflægger helårsregnskabet i dag.

Med afsæt i en Nasdaq-stigning på to pct. og et bedre end ventet Nokia-regnskab steg OMX-indekset for fjerde gang på stribe. OMX-indekset endte efter en dag med stor telerelateret handelsaktivitet 1,7 pct. oppe i niveau 799,14.

Nokia (+ 9,2 pct.), der allerede forud for torsdagens regnskab var handlet fire pct. op, fortsatte opturen, da verdens største mobilselskab præsenterede et yderst fornuftigt regnskab. Analytikerne var specielt glade for, at fremtidsudsigterne var positive.

Nokia forudser nemlig, at markedet for mobiltelefoner i år vil vokse mellem fem og ti pct. til 420-440 mio. enheder. Amerikanske Motorola kalkulerer med en lignende vækst. Forude for regnskabet var der spekuleret i en sænkning af estimatet som følge af de økonomiske konjunkturer. Derfor reagerede markedet meget positivt, da Nokia valgte at fastholde det oprindelige estimat. Konkurrenten Ericsson (+ 4,4 pct.) fulgte med op, da der også er pæne forventninger forud for dagens regnskab. Her vil der være fokus på, om de omkostningsreducerende projekter har den ønskede effekt.

Skandia (+ 4,7 pct.) gik også frem efter, at det amerikanske magasin Fortune i en international undersøgelse fremhævede, at forsikrings- og bankvirksomheden var en af de ti bedste arbejdspladser i Norden.