NKT gør klar til nye opkøb

Efter oprydningsår lover NKT fem år med stor fremgang, især for Nilfisk-Advance. NKT forbedrede sit resultat med en milliard kroner og igen har sorte tal.

Efter et par svære år tør NKTs topchef Tom Knutzen igen udtale sig optimistisk om fremtiden.

Han lover, at NKTs omsætning vil stige fra 5,8 milliarder kroner i fjor med 8-12 procent årligt til 8-10 milliarder kroner i omsætning i 2008.

»Væksten skal ske via en kombination af kontinuerlig, organisk vækst og værdiskabende akkvisitioner indenfor hovedforretningerne - med fokus på Nilfisk-Advance,« siger Tom Knutzen, efter at han i går afleverede et 2003-regnskab, der med en forbedring på en milliader kroner i årsresultat før skat førte NKT tilbage til sorte tal og et overskud på 108 millioner kroner.

Nilfisk-succes
Tom Knutzen siger, at det er mange små systematiske tiltag, der bærer frugt, og at det er det tidligere problem Nilfisk-Advance, der nu er succes-historien i NKT.

Nilfisk-Advance, der skiftede ledelse i 2001, har fået orden i eget hus og står i dag med nye, bedre og mere konkurrencedygtige produkter.

»Med den vækst vi lover de kommende år, er det klart at vi ikke kan nå det hele ved organisk vækst, og vi har allerede købt de første to små virksomheder til Nilfisk, den italienske fejemaskinefabrik Ecologica og distributørvirksomheden G-Power.

Forskellige muligheder
Vi skal ikke på et opkøbs-bonanza, men der er forskellige muligheder vi vil forfølge for at udbygge Nilfisk allerede i år, og de kommende år vil vi også forsøge at komplementere NKT Cables forretning, der også har udviklet sig flot, ligesom vi igen vil se på, om der er teknologi-virksomheder, der passer til os,« siger Tom Knutzen.

NKTs aktionærer får kontant udbytte af det bedre regnskab. Virksomheden udlodder i år 200 millioner kroner i dividende - dobbelt så meget som sidste år.

»Det kan vi gøre fordi der igen er penge i kassen, selv om vi forbereder ny vækst, men det er aftalt på forhånd at vi så de kommende år går tilbage til den ordinære dividende,« siger Tom Knutzen.