Niels Roth forlader Carnegie

En organisationsændring i finanshuset Carnegie passer ikke ind i den adm. dir. Niels Roths ideer, og derfor forlader han Carnegie.

Læs mere
Fold sammen
Nu er der ikke længere nogen undskyldning for ikke aktivt at tage del i det daglige arbejde hjemme i villaen i Humlebæk ned til Øresund.

Carnegie Banks adm. dir. Niels Roth forlader sin arbejdsplads igennem 18 år. Der bliver - i et stykke tid i hvert fald - mere tid til konen og de tre børn. Og dermed også yderligere tid til coaching af teenagesønnens udtalte golftalent.

»Jamen, det har da været en meget, meget svær beslutning at forlade Carnegie Jeg har jo været med hele vejen, fra da vi startede Leif Jensen & Co. i 1986. Carnegie kom så ind i 1989 og købte partnerne ud i 1993. Det har været enormt skægt, det har været et rigtig godt sted at være.«

Niels Roth lægger dog ikke skjul på, at han nu forlader Carnegie, fordi han ikke føler, at hans stilling længere er interessant efter en organisationsændring. København bliver i endnu højere grad en filial af Stockholm, og de enkelte forretningsområder skal have større selvstændighed, og dermed er jobbet som administrerende direktør for Danmark altså ikke længere så interessant. Han bliver dog i Carnegie februar ud.

Niels Roth siger, at han ikke har noget andet på hånden.

De gyldne år
Selv om han blot er 46 år, har han været med i en årrække i den absolut gyldne periode i finansverdenen. Han er blevet købt ud et par gange som partner og har været med i de gode år, hvor løn og bonus var i top. Samtidig har han fortsat en aktiepost i Carnegie til en værdi af 13 mio. kr.

Et farvel til Carnegie betyder også et farvel til jobbet som formand for Børsmæglerforeningen. Dog bliver han til generalforsamlingen i marts 2004.

Ny chef for Carnegie i Danmark bliver Niels Olsen, som også har været i Carnegie i en halv menneskealder.

Det børsnoterede Carnegie AB med hovedkontor i Stockholm får et dansk islæt i bestyrelsen. Det er Hugo Andersen, tidligere direktør i Nordea, Tryg og Nykredit, som dermed får et lille comeback i finansverdenen.