Ni virksomheder nomineret til "erhvervslivets ridderkors"

Netværksprisen 2005 bliver uddelt den 23. november af Prins Joachim.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det Nationale Netværk af Virksomhedsledere uddeler hvert år den såkaldte Netværkspris. I år er temaet for årets netværksdag "ildsjæle."

Prisen uddeles i år i tre kategorier til virksomheder, der har udvist bemærkelsesværdigt socialt ansvarligt initiativ.

De nominerede er:

Virksomhed under 50 ansatte:

- Styrolit A/S, Maribo

- Knud Engsig A/S, Aalborg

- Sønderjysk Undervognscenter, Aabenrå

Virksomhed over 50 ansatte:

- TDC Totalløsninger A/S, København

- Fovrfeld & Lyngvejs Ældre Centre, Esbjerg

- Bombardier Transportation Denmark A/S, Randers

Særpris:

- Dansetten, Frederikshavn

- Statoil Servicecenter v/Anker Hedegaard, Horsens

- Specialisterne ApS, Ringsted

Dan Boyter, formand for Det Nationale Netværk af Virksomhedsledere, der står bag Netværksprisen, glæder sig især over mange ansøgninger fra mindre virksomheder i Netværksprisens nye kategori.

- Virksomhedernes sociale ansvar ligger i mange tilfælde i hænderne på diverse ildsjæle, der tager initiativ og gør en ekstra indsats for at skabe rummelighed på arbejdsmarkedet. Ildsjælene spiller en vigtig rolle, og derfor har vi valgt at lade "ildsjæle" være temaet, når vi 23. november mødes for at uddele Netværksprisen, siger Dan Boyter i en pressemeddelelse.

Fakta om Det Nationale Netværk af Virksomhedsledere:

16 danske erhvervsledere står bag uddelingen af "Erhvervslivets Ridderkors", Netværksprisen 2005 for et særligt socialt ansvarligt initiativ. Det er 7. gang prisen uddeles. Formålet med prisen er at sørge for, at gode initiativer, erfaringer og resultater kommer frem i lyset, når det handler om, at en virksomhed eller en person påtager sig socialt ansvar.

De 16 danske erhvervsledere i netværket beskæftiger tilsammen over 100.000 ansatte. Blandt medlemmerne er direktør Dan Boyter, Pressalit Group A/S, Koncernbestyrelsesformand Niels Due Jensen, Grundfos A/S, Adm.dir. Helge Israelsen, Post Danmark, Direktør Hans Kirk, Danfoss Group A/S, m.fl.

Netværket rådgiver beskæftigelsesministeren i spørgsmål om virksomhedernes sociale engagement. Det arbejder blandt andet for at begrænse social udstødning, og for at styrke integration på arbejdsmarkedet.