Ni nominerede til Cavling-prisen

Cavling-komitéen i Dansk Journalistforbund nominerede onsdag 13. december ni journalistiske præstationer til Cavling-prisen 2006.

Prismodtagerne blev journalist Olav Hergel og fotojournalist Miriam Dalsgaard, Politiken, for artikelserie om flygtninges - og især flygtningebørns - forhold på danske asylcentre.

De øvrige nominerede var:

Freelancejournalist Tom Heinemann for TV-dokumentaren "Når tilbud dræber", vist på DR1 19. juni 2006. Udsendelsen rejste debat om danske virksomheders og forbrugeres ansvar i forbindelse med produktion i den tredje verden.

Journalisterne Thomas G. Svaneborg og Niels Sandøe, Morgenavisen Jyllands-Posten, for deres afsløringer af nepotisme og vennetjenester ved tildeling af lejligheder til familie, venner og ansatte i Lærerstandens Brandforsikring.

Journalisterne Jens Høvsgaard, Ulrik Dahlin, Morten Hansen og Gertrud Højlund, Fagbladet 3F/Nyhedsbrevet 3F, for deres artikler om handel med kvinder fra Østeuropa til prostitution i Danmark.

Journalisterne Lars Teilmann og Tino Pedersen, Nordjyske Medier, der via en række konkrete eksempler påpeger det problematiske i, at politiet undersøger sig selv i klagesager.

Kulturredaktør Flemming Rose, Morgenavisen Jyllands-Posten, for sit forsvar for ytringsfrihed i sin egen avis og en lang række medier i ind- og udland i de diskussioner, som opstod efter offentliggørelsen af Muhammed-tegningerne i efteråret 2005.

Journalisterne Charlotte Aagaard og Lotte Folke Kaarsholm, Information, for deres artikelserie om danske museers og auktionshuses udstilling af og handel med stjålne kunstgenstande.

Journalisterne Christian Degn og Stine Skriver for deres afdækning i DRs forbrugermagasin Kontant i foråret 2006 af den såkaldte kødskandale .

Direktør Nils Mulvad, Dicar, og journalist Brigitte Alfter, Information, for via aktindsigt og netværk mellem journalister over hele Europa at fremskaffe oplysninger om landbrugsstøtte i flere forskellige EU-lande.

Prisen overrækkes ved en højtidelighed i Dansk Journalistforbund fredag 5. januar.