New York erstatter London, som verdens førende finanscenter

London er blevet erstattet af New York som verdens mest attraktive finansielle center ifølge indikationer i en undersøgelse. Brexit får bankerne til at nedlægge job i London for at bibeholde adgang til Europas indre marked.

New York tager første pladsen efterfulgt af London, Hong Kong og Singapore i indekset over globale finansielle centre, som udgør 100 centre, som blandt andet er baseret på infrastruktur. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRYAN R. SMITH

Det skriver Independent.

Storbritanniens beslutning om at forlade EU er den største udfordring for Londons finansindustri siden den globale finanskrise. Beslutningen betyder, at banker og forsikringsgivere mister adgang til verdens største samhandelsblok.

New York tager første pladsen efterfulgt af London, Hong Kong og Singapore i indekset over globale finansielle centre, som udgør 100 centre, som blandt andet er baseret på infrastruktur.

»Vi kommer tættere og tættere på exit-dagen, og vi ved stadig ikke, om London vil være i stand til at handle med alle de andre europæiske finanscentre,« siger Mark Yeandle, som er medskaber af indekset over globale finansielle centre, til Independent.

Siden Storbritannien stemte om at forlade EU i 2016, har nogle af verdens mest magtfulde virksomheder flyttet medarbejdere fra London til andre lande for at bevare adgangen til europas indre marked.

Antallet af banker, der planlægger at sætte nye EU-datterselskaber op efter brexit, er steget i løbet af det seneste år. De største amerikanske, britiske og japanske banker siger, at de vil åbne afdelinger i Frankfurt, Paris og Dublin.

Andre europæiske centre er også flyttet op i den globale placering på ranglisten. Zürich er gået fra en 16. plads til niende, og Frankfurt er gået fra en 20. plads til nummer ti, mens Amsterdam er rykket fra 50. til 35. plads.