Nettet sender Klasselotteriet i høj vækst

Lotteri. Siden Klasselotteriet gik online for få år siden, er omsætningen vokset kraftigt. Alene sidste år steg salget af lodder med 12,6 procent.

Glem det, hvis du forbinder Klasselotteriet med gamle damer over tres og salg af lodder fra kolde og fugtige kælderlokaler.

Det 250-årige danske lotteri er blevet en megaforretning på nettet. Alene sidste år blev salget øget med 12,6 procent, og dermed rundede Klasselotteriet for første gang i historien en omsætning på mere end en halv mia. kr..

Mere end 70 procent af salget sker i dag via nettet, og den udviklng har en yderst gavnlig effekt på overskuddet.

- Omkostningerne til provisioner er faldende. Faldet skyldes den gradvise omlægning af salget fra de "fysiske" lodder til de "elektroniske" lodder, hedder det i beretningen.

Klasselotteriet præsterede i det netop afsluttede regskabsår 2007/06 et overskud før skat og omsætningsafgift til Staten på 141,2 mio.

Selskabet forventer en vækst i omsætningen på mellem fem og ti procent i 2007/08.

Med 438 millioner i gevinstpuljen kan Klasselotteriet udbetale 16.000 præmier med en samlet værdi på 36,5 millioner kroner om måneden i 2007.

Klasselotteriets historie går helt tilbage til 1700-tallet. Den 29. juni 1753 gav Frederik den Femte ved kongelig forordning Det Kongelige Opfostringshus privilegium til at drive lotteri.