Nethandel med aktier boomer

Privates handel med aktier stiger hos Stocknet, E-Trade og Nordnet, der lokker med superlave kurtagesatser og direkte adgang til børsmarkedet. 10 procent af handlerne på Fondsbørsen stammer herfra.

Private handler aktier over nettet som aldrig før.

De tre primære online børsmæglere i Danmark - Stocknet, E-Trade Bank og Nordnet - lokker med superlave kurtagesatser og direkte adgang til børsmarkedet, og de sidder nu på lidt mere end ti procent af alle handler på Københavns Fondsbørs.

»Der har været en stor og stigende interesse for at handle aktier via nettet hos private i år,« siger dealer Søren Rasmussen fra E-Trade Bank.

Samme melding lyder fra Max Gandrup, der er mæglerchef hos Nordnet Danmark.

»Vi har for tiden utroligt travlt. De flotte kursstigninger på Københavns Fondsbørs gør, at mange nu igen vil handle aktier. Vi åbner næsten dagligt samme antal nye depoter, som vi tidligere gjorde på en hel måned,« siger han.

Store beløb på spil
Det er første gang nogensinde, at internetmæglerne har passeret en markedsandel på ti procent. Private investorer gennemførte i alt 57.062 handler i februar hos de tre internetmæglere mod 58.296 i januar måned.

Dette er et lille fald på to procent, men antallet af handler totalt på Københavns Fondsbørs faldt langt mere - med 12 procent i samme periode. Vestas er igen den foretrukne aktie hos de private investorer med 4.892 handler hos de tre netmæglere.

Rederiaktien Torm rykkede helt op som nummer tre efter de kraftige kursstigninger i starten af februar måned og var i en periode daytradernes foretrukne aktie.

A.P. Møller Mærsk B er den næstmest handlede aktie, og eftersom kursen her er oppe over 51.000 kroner, er det ikke småpenge, de private investorer løbende har i arbejde på det danske aktiemarked.