Netflix rykker til Cuba

Efter USA har blødt op overfor den socialistiske nabo mod syd, er Netflix nu klar til at tilbyde film og serie på Cuba.

Efter USA har blødt op overfor den socialistiske nabo mod syd, er Netflix nu klar til at tilbyde film og serie på Cuba. Fold sammen
Læs mere
Foto: MIKE BLAKE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Netflix er begyndt at tilbyde selskabets streamingservice i Cuba og er dermed blandt de første firmaer, der ekspanderer her, siden landets relationer til USA blev blødt op sidste år.

Det skriver Wall Street Journal.

- Denne aftale alene er langt vigtigere symbolsk end markedsmæssigt, udtaler Jack Nadler fra rådgiviningsformaet Squire Patton Bogs til avisen.

Der er relativt få internetforbindelser i landet, kun 5360 til en befolkning på 11 mio., hvilket Netflix nu kunne sætte skub i ved at øge befolkningens efterspørgsel. Dog er økonomien så svag og de finansielle regler så stramme, at hverken internet eller Netflix på nuværende tidspunkt er muligt for de fleste.

Dog ser Netflix positivt på mulighederne i Cuba, der denne måned er sat til at fortsætte normaliseringen af sine forhold til omverdenen og særligt til USA på et møde i Washington.

Andre internetservice-firmaer kan følge Netflixs planer, da der er få omkostninger og risici forbundet med udvidelse i denne sektor, da infrastruktur og materielle omkostninger er minimale.

Udvidelsen til Cuba er en del af Netflixs mål for det kommende år om at udbyde sine services i 200 lande mod 50 i dag. I marts vil Netlflix blive lanceret i Australien og New Zealand og i efteråret i Japan.