Netcompany CEO: Vi vokser inden for de lovede rammer

Netcompanys CEO André Rogaczewski. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sofie Mathiassen

Netcompanys regnskab for andet kvartal af regnskabsåret 2019 viser overordnet set, at it-virksomheden har godt styr på forretningen.

Det mener selskabets administrerende direktør, André Rogaczewski.

»Kort sagt må vi sige, at vi har godt styr på forretningen. Vi leverer det, vi har lovet. Vi vækster inden for de rammer, vi har lovet. Vi har ansat en masse dygtige medarbejdere, og vi har en forretning, som til stadighed leverer høj kvalitet til kunderne, siger topchefen umiddelbart efter regnskabet, der er offentliggjort onsdag morgen.«

I regnskabet nedpræciserer Netcompany forventningen til omsætningsvæksten for indeværende år til niveauet 20-22 pct. i alle regioner målt i faste valutakurser mod tidligere 20-25 pct. Netcompany venter for 2019 fortsat at realisere en justeret EBITA-margin i faste valutakurser i niveauet 26 pct.

Præciseringen til omsætningsvæksten forklares i regnskabet med folketingsvalget i starten af sommeren, som resulterede i forsinkelser i nogle større offentlige udbud og projekter i Netcompanys »late stage«-pipeline.

Præcis hvor mange projekter, der er tale om, ønsker André Rogaczewski ikke at komme nærmere ind på.

»Men selvfølgelig betyder det noget, når en valgkamp går hen og bliver så lang, som den i sommer gjorde, og så i øvrigt ligger op ad sommerferien, som den nærmest gik direkte over i.«

»Så sker der det i den offentlige sektor, at man har en lang periode, hvor alt fokus er på valget, og i år var det så lidt ekstraordinær lang tid. Men det er ikke noget, der har påvirket vores regnskab synderligt,« forklarer han.

Direktøren hæfter sig ved, at præciseringen stadig ligger inden for det interval, Netcompany hele tiden har kommunikeret til markedet.

»Vi ligger stadig inden for de grænser, vi skal - vi vækster over 20 pct. - det, synes jeg, er flot. Vi har stadig fået mange spændende offentlige kunder i perioden, så jeg må indrømme, at jeg synes, det er fuldt inden for skiven,« siger André Rogaczewski.

Historisk set plejer Netcompany at have mere fart på væksten i andet halvår, og andet kvartal var også påvirket af påsken, hvilket betød, at der var færre arbejdsdage end i samme kvartal sidste år, hvor påsken lå mere i første kvartal.

»Det betyder faktisk en smule for os, at påsken lå, som den lå i år. Men år for år plejer vi at levere en større vækst i andet halvår,« fortæller topchefen.

It-virksomheden løftede i andet kvartal sin omsætning mere, end analytikerne havde ventet, mens indtjeningen lå under analytikernes estimater. I andet kvartal realiserede Netcompany nemlig en omsætning på 593,1 mio. kr. og et driftsresultat (EBITA) på 123,5 mio. kr.

Til sammenligning ventede analytikerne en omsætning på 586,4 mio. kr. og et driftsresultat (EBITA) på 139,9 mio. kr. ifølge gennemsnitsestimater indsamlet af selskabet selv forud for regnskabet.

»Det er femte regnskab, siden vores børsnotering, og vi har faktisk ramt inden for skiven hver eneste gang. Det påskønner vi, og det håber vi selvfølgelig også bliver påskønnet generelt,« siger André Rogaczewski.

/ritzau/FINANS