Netbetalingssystem klar til start

Efter 12 måneders forberedelse lancerer en række af Danmarks største internetmedier på onsdag et nyt betalingssystem for indhold på internet. Det nye system, døbt Valus, skal gøre det muligt for internetmedier at lægge indhold på nettet, som hidtil har været holdt tilbage på grund af manglende betalingsmuligheder.

- Der vil stadig være masser af gratis indhold på nettet. Men brugerne vil opleve, at der nu også kommer indhold af en langt højere kvalitet, fordi vi omsider får en måde at tage betaling for en lang række nye stærke tjenester på, siger Rune Bech, chef for TV 2 Interaktiv og formand for Valus-arbejdsgruppen under Foreningen af Danske InternetMedier (FDIM).

Internettet i Danmark har nu omsider chancen for at tage springet fra "gratisavis-stadiet" til "kvalitetsavis-stadiet", understreger Rune Bech.

Over 50 medier er gennem brancheforeningen gået sammen om at skabe deres eget betalingssystem i samarbejde med konsulentfirmaet Accenture, Den norske Bank og betalingsselskabet Netaxept. Blandt initiativtagerne er en række af de største netmedier som Jubii, Opasia, Sol, TV2, Berlingske, Politiken, Morgenavisen Jyllands-Posten samt special-sites som Krak, Den Blå Avis og Ingeniøren.

/ritzau/