Nestlé overrasker positivt på væksten

Den schweiziske føde- og drikkevaregigant Nestlé har haft godt gang i salget i første kvartal, hvor afsætningen især har været god i Europa, Afrika og Sydøstasien.

Foto: LAURENT GILLIERON. ARKIVFOTO.
Læs mere
Fold sammen

Det oplyser selskabet i en salgsopdatering torsdag morgen.

Nestlé havde en organisk vækst på 3,9 pct. i månederne januar, februar og marts, og det var højere end forventningen blandt aktieanalytikerne, der ifølge Bloomberg havde regnet med en vækst på 3,6 pct.

- Vi vandt markedsandele i størstedelen af vores kategorier og forretningsområder. De stærkeste resultater var i Europa, Afrika og Sydøstasien, hvilket også gjaldt for Nescafé, Nespresso og dyrefoder, siger Paul Bulcke, der er administrerende direktør for Nestlé, i en meddelelse.

Salget landede helt præcist på 20,9 mia. schweizerfranc - svarende til 143 mia. kr. - i første kvartal, hvilket var negativt påvirket af valutakursudsving, som pressede salget med 2,8 pct.

Nestlé fastholder de finansielle forventninger til hele året, der lyder på en organisk vækst på niveau med 2015 samt en forbedring af overskudsgraden og indtjeningen ved faste valutakurser.