Nemlig.com-chef stopper efter et halvt år: »Den valgte strategi stemmer ikke overens med min«

Dagligvareleverandøren nemlig.com har de seneste måneder været udsat for hård kritik. Nu siger selskabets chef for bæredygtighed og kommunikation, Marie-Louise Munter, op efter blot seks måneder i jobbet. Hun begrunder det med uenighed om strategien.

Nemlig.com er blevet heftigt kritiseret for de arbejdsforhold, selskabet tilbyder sine ansatte. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Midt i nemlig.coms store krise forlader en af de bærende kræfter skuden.

Det er selskabets chef for kommunikation og bæredygtighed, Marie-Louise Munter, som har valgt at sige op efter blot et halvt år i jobbet.

»Jeg har valgt at opsige min stilling hos nemlig.com, da den valgte strategi ikke stemmer overens med min,« skriver hun på Twitter.

Berlingske har forsøgt at få en kommentar fra den fratrædende chef, men hun er endnu ikke vendt tilbage.

»Handler ikke om arbejdsforhold«

De seneste måneder er nemlig.com havnet i et sandt stormvejr efter en række artikler i Politiken, hvor selskabet blev beskyldt for kummerlige arbejdsforhold, både på lageret i Glostrup og for de chauffører, som bringer dagligvarerne ud.

Nemlig.coms direktør og ejer, Stefan Plenge, kaldte dog kritikken »den vildeste smædekampagne« fra 3F med Politiken som »pennefører«.

Og det er tilsyneladende heller ikke den store debat om arbejdsforholdene for de ansatte i nemlig.com, der er skyld i Marie-Louise Munters exit.

På Twitter skriver hun således, at »det handler slet ikke om arbejdsforhold«, og at »jeg kan kun sige god for nemlig.com som virksomhed og er fortsat glad kunde«.

Droppet af flere kommuner

Den heftige debat om arbejdsforholdene i nemlig.com har dog allerede fået konsekvenser for selskabet.

Flere kommuner har således valgt at skrue ned for handlen med selskabet, der i øvrigt også har Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen i ejerkredsen.

Odense Kommune er en af disse.

»Vi er glade for, at det bliver stoppet. Vi skal ikke samarbejde med virksomheder, der behandler sine ansatte på den måde,« sagde byrådsmedlem for Enhedslisten i Odense Kommune Reza Javid til Fagbladet 3F i den forbindelse.