NemID og MitID skal have ny ejer: Nets vil sælge

Frasalget skal først finde sted, når MitID er rullet ud i befolkningen.

Arkivfoto: Nets vil sælge MitID og NemID, når indfasningen af NemID er en realitet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Helms
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

NemID og MitID skal i fremtiden have nye ejere. Det oplyser Nets, der i dag er selskabet bag de to løsninger, i pressemeddelelse tirsdag.

Nets' intentioner om at sælge NemID og MitID, der kaldes e-id-løsninger, er en del af den nye strategi for Nexi Group, som Nets er en del af.

Her har Nexi Group og Nets vurderet, at det vil kræve store investeringer, og derfor bliver det nogle andre end Nets og Nexi Group, der skal føre e-id-løsningerne videre.

I stedet vil Nexi Group fokusere på betalingsløsninger.

»Vi vil nu afsøge, om vi kan finde den rette køber, som bedre end os kan videreføre og udvikle vores e-id-forretning, og som samtidig forstår og respekterer det ansvar overfor kunder og samfund, der følger med,« siger Nets' landechef i Danmark, Torsten Hagen Jørgensen i pressemeddelelsen.

»Vi er meget opmærksomme på den vigtige rolle, som NemID og MitID spiller i det danske samfund, og vi vil naturligvis kun sælge til en køber, der lever op til de kvalitetsforventninger og de sikkerhedsmæssige krav, som den danske stat med rette stiller til en leverandør at en national digital infrastruktur.«

I disse år er mange institutioner såsom det offentlige, banker og andre ved at udskifte NemID som log-in-platform med MitID.

Processen med at finde en køber til e-id-løsningerne forventes først at blive afsluttet, efter at NemID er udfaset i Danmark, skriver Nets.

NemID gjorde sit indtog i 2010 og forventes i løbet af i år at være helt udskiftet med MitID.

Digitaliseringsstyrelsen har tidligere fremført, at en af årsagerne til skiftet er, at europæiske regler ikke længere accepterer, at man har et papkort med koder, som det er tilfældet med NemID. Derfor erstattes det af MitID.

/ritzau/