Negativ stemning i banksektoren

Det danske aktiemarked samt de øvrige europæiske aktiemarkeder var mandag tynget af den lave dollar samt en negativ tendens i den finansielle sektor. Således faldt blandt andre Jyske Bank og Danske Bank.

Fortsat dollarfald lagde en dæmper på de europæiske aktiemarkeder, hvor det specielt var den finansielle sektor der gik tilbage. Blandt KFX-selskaberne lå Jyske Bank således 1,3 pct. nede efter dagens handel, mens Danske Bank mistede 0,6 pct. Nordea undgik at blive trukket ned af den generelle stemning i sektoren, og endte i stedet med en kursstigning på 0,5 pct.. Aktieugebrevet valgte ligeledes ar sætte fokus på banksektoren, hvor de advarer om at bankerne kan blive den næste boble. Her er det dog først og fremmest de mindre pengeinstitutter som ugebrevet hentyder til.

KFX-indekset fulgte den negative tendens ligesom de øvrige europæiske hovedindeks, og lå således 0,2 pct. nede i slutningen af dagen.

Udover bankerne blev også Group 4 Securicor (- 0,7 pct.) sendt ned, mens ISS og Danisco mistede henholdsvis 1 pct. og 0,6 pct.

Der er stadig problemer med den nye designerflaske fra Carlsberg (- 0,4 pct.), der bliver set skævt til trods en prisnedsættelse i sidste uge, således at prisen nu svarer til prisen på en Grøn Tuborg. Hvis ikke Carlsberg får rettet op på dette problem, frygter Bryggeriarbejdernes Fagforening i København, ifølge Fagbladet SiD, at det vil komme til at koste arbejdspladser.

I den modsatte ende markerede DSV og Topdanmark sig, og aktierne blev handlet henholdsvis 1,6 pct. og 1,2 pct. op uden nogen selskabsspecifikke nyheder.

Det blev ligeledes til en marginal kursstigning på 0,3 pct. hos Københavns Lufthavne. Stigningen kom på baggrund af en meddelelse fredag efter Fondsbørsens lukketid, om at lufthavnsoperatøren er blandt fem selskaber der kan få muligheden for at drive og modernisere Bulgariens to lufthavne ved Sortehavet.

Blandt aktierne udenfor KFX-indekset gjorde blandt andet Genmab sig bemærket, efter offentliggørelse af positive forsøgsresultater fra fase I/II forsøgene på sit stof mod lymfekræft, HuMax-CD20. Resultaterne blev fremlagt i weekenden, og resulterede i et kurshop på 1,1 pct. i løbet af ugens første handelsdag.

Der var ligeledes rift om medicoselskabet Ambu International (+ 1,5 pct.) efter regnskabsaflæggelsen for regnskabsåret 2003/04. Resultaterne overgik de forventninger koncernledelsen havde stillet i vente med en omsætning på 608 millioner kr, mod forventede 600 millioner kr., samt et resultat før skat på 46 millioner kr. mod forventede 45 millioner kr. Grundet det positive resultat har ledelsen besluttet at hæve udbyttet med 43 pct. til 2 kr. per aktie.