NEG Micon sagde farvel med kursfald

NEG Micon indkasserede gårsdagens største KFX-fald på den sidste handelsdag med aktien. Topdanmark skød op før selskabet aflægger regnskab for 2003 i dag. Nyt Eli Lilly-produkt kan true Lundbeck.

I går var sidste handelsdag med aktier i NEG Micon (- 4,0 pct.) før vindmølleselskabet lægges sammen med Vestas (- 3,6 pct.). Det nye Vestas Wind Systems handles således for første gang i dag. Det betyder samtidig, at KFX-indekset fra i dag kun indeholder 19 selskaber mod de normale 20 indtil det nye KFX-indeks sættes i spil d. 21. juni. Gårsdagens fald i de to vindmølleselskaber var de største inden for KFX indekset, som samlet steg 0,1 pct. til kurs 279,65. Topdanmark (+ 3,3 pct.) var mest stigende KFX-selskab, mens Danske Bank (+ 0,7 pct.) trak mest op.

GN Store Nord (+ 0,5 pct.)er for tredje gang blevet valgt til leverandør af nye mobil-headsets til amerikanske Motorola. Ordren omfatter såvel de trådløse Bluetooth headsets, som headsets med ledning. Leverancerne ventes påbegyndt i andet og tredje kvartal i indeværende år.

Ifølge økonomisk ugebrev står Lundbeck (+ 0,4 pct.) overfor en ny trussel. Den amerikanske medicinalgigant Eli Lilly har sendt en ny kapsel til behandling af maniodepressive personer på markedet. Hidtil er maniodepressive blevet behandlet med flere forskellige midler som blandt andet Lundbecks Cipralex samt lithium. Men i den nye kapsel er flere behandlingsmidler integreret. Undersøgelser tyder på, at kapslen kan indtage 10 pct. af markedet for behandling af maniodepressive. Det vil i så fald blandt andet ramme Lundbeck.

TDC (- 0,6 pct.) forventer at indkassere et netto-provenue i intervallet 11,5 til 13,2 mia. kr. i forbindelse med børsnoteringen af belgiske Belgacom. TDC meddelte i øvrigt i går, at selskabet har indgået en samarbejdsaftale med Qatar Telecom. Formålet med aftalen er, at støtte hinandens internationale strategier.

Efter den seneste tids flotte kursstigninger er Novo Nordisk (uændret) nu blevet nedjusteret af flere finanshuse. Blandt andet har franske Societe Generale nedjusteret det danske medicinalselskab til »hold« fra tidligere »køb«, mens Gudme Raaschou har sænket anbefalingen til »neutral« fra »outperform«.

Et andet finanshus, den internationale investeringsbank Goldman Sachs, meddelte i går, at banken finder den nuværende kurs på Danisco (+ 0,3 pct.) passende. Banken vurderer, at Daniscos sandsynlige overtagelse af det franske selskab Rhodias aktiviteter inden for fødevareingredienser vil opveje et traditionelt svagt tredje kvartal - et kvartal, som Danisco offentliggør regnskab for d. 18 marts.

Blandt sideparirende var der i går stor interesse for forsikringselskabet Codan (+ 2,9 pct.), som blev omsat udover det normale efter rygter om frasalg.