Nedtur i Vodaphone

Med et tab på 13,5 mia. pund tegner mobilselskabet Vodaphone sig for det største værditab i nogen britisk virksomhed nogen sinde.

Læs mere
Fold sammen
Det bliver næppe nogen hyggelig komsammen, når Vodaphones aktionærer træder sammen til det årlige møde i juli. Mobilselskabets administrerende direktør, Sir Chris Gent, får formentlig lidt af et problem med at forklare, hvordan Europas største mobilselskab har tabt 13,5 mia. pund, samtidig med at Gent stadig står til at få udbetalt en gigantisk bonus.

Vodaphone har med sine 95 millioner abonnenter i 28 lande en god markedsposition, men er blevet ramt af en generel afmatning og nedjustering i mobilbranchen. Uheldige investeringer og en meget aggressiv opkøbspolitik har også betydet, at Vodaphone skal betale regningen nu, hvor opturen i mobilbranchen er stoppet.

En anden forklaring på den faldende værdi af aktien kan formentlig findes i Vodaphones indkøb af dyre licensaftaler fra den britiske regering. Tidligere på året betalte selskabet seks mia. pund for licensaftaler for den næste generation af mobiltelefoner.

Alle omstændigheder taget i betragtning mener Sir Chris Gent ikke selv, at der er grund til at være bekymret..

»Vi har klaret os langt bedre end forventet. Der er i virkeligheden noget at fejre.«