Nedtur for iværksætter-formand

Underskud. Formanden for de danske iværksættere, Jesper Kring, har tabt 7,5 mio. kr. på sin virksomhed Kring Technologies. Virksomheden har nu afhændet sin e-business- afdeling og vil bygge en egentlig konsulentforretning op på faste kontrakter.

Kring Technologies, der drives af formanden for Dansk Iværksætterforening, er havnet på dybt vand.

Virksomhedens forretningsmodel, der bygger på at lade ukrainske og indiske programmører udvikle it-løsninger med dansk projektledelse, har kastet et solidt underskud af sig. Selvom omsætningen i selskabets seneste regnskab er vokset fra 18,4 mio. kr. i 2005 til 23,3 mio. kr. i 2006, har selskabet måttet lide den tort at komme ud med et negativt resultat før skat på minus 7,5 mio. kr.

Samtidig er omsætningsvæksten på godt fem mio. kr. langt fra de udmeldinger, selskabet tidligere har lagt frem.

Her var målsætningen at nå 40 mio. kr. i omsætning i 2006 og 100 mio. kr. i indeværende år. Vækstplanerne i Østeuropa og Asien er således langt fra at blive indfriet.

Det er Jesper Krings yngre bror Martin Kring, der er ophavsmanden til hele e-business-konceptet og den efterfølgende leverancemodel, hvor tankesættet går ud på at kunne samle it-løsninger i moduler, der så kan stykkes sammen i færdigsyede løsninger.

Eksempelvis vil en e-business forretning på internettet altid have brug for et bestillingsmodul og et betalingsmodul.

Dermed ville Kring Technologies kunne optimere indtjeningen ved at hente it-moduler ned fra hylden.

De lavere priser for udenlandske programmører skulle så sikre, at kunderne købte skræddersyede, modulopbyggede løsninger til konkurrencedygtige priser. Denne del af forretningen i Kring Technologies inden for e-business consulting, som var baggrunden for at starte off-shore eventyret med leverancer af en række internetløsninger til danske virksomheder, er nu endeligt afhændet.

Positive forventningerI ledelsesberetningen for selskabet omtales det nye skifte, som en redefinering af kernekompetenceområder.

- Virksomheden har afhændet forretningsområdet e-business og samtidig flyttet sin forretningsmodel fra at løse projektopgaver for en lang række kunder til at løse langsigtede strategiske faste aftaler for færre, men større kunder, hedder det i ledelsesberetningen.

Virksomhedens ledelse efterlyser samtidig profiler med lang erfaring indenfor it-industrien og påpeger, at investeringerne i disse it-profiler har været en stor, men nødvendig investering for at kunne få fat i de større kunder og for at kunne vokse med mellem 50 og 100 procent i indeværende år.

Kring Technologies holder desuden fast i at have danskere placeret i nøglepositioner i selskabets udenlandske udviklingscentre.

Selskabets ledelse forventer, at andet kvartal i 2007 vil give en positiv drift, fordi det er lykkedes at vinde nogle af de store kunder.

Selskabet forventer at have 245 ansatte i udlandet ved udgangen af i år. 170 i Indien og 75 i Ukraine. Iværksætterformanden har ikke ønsket at kommentere virksomhedens regnskab til ErhvervsBladet.