Nedtur for aktier fortsætter

Frygten for en bølge af terror efter bombningerne i Madrid giver yderligere aktiefald. De europæiske aktier fortsatte med at styrtdykke her til morgen.

Nedtur for aktier  fortsætter - 1
En træt handler Richard Tobar tager en pause på en turbulent dag på Euro-markedet i Chicago. Foto: Reuters Fold sammen
Læs mere
De danske aktier i det toneangivende KFX-indeks faldt i løbet af den første halve times handel med 1,89 procent. Det kommer oven i de to procent, som aktierne mistede i værdi i går.

De toneangivende tyske aktier var her til morgen 1,62 procent nede i forhold til i går, hvor indekset faldet med hele 3,5 procent - til det laveste niveau i år. I Frankrig faldt de vigtigste aktier i CAC-indekset med 1,36 procent fra morgenstunden, mens de britiske aktier holdt skansen en smule bedre med et fald på 0,6 procent her til morgen efter et dyk på 2,2 procent torsdag.

Det er terrorangrebet i Madrid og usikkerheden om, hvem der står bag, der har fået aktierne til at falde. Aktiemarkedet er meget påvirkeligt over for usikkerhed af den karakter efter terrorflyvningerne mod World Trade Center i New York den 11. september 2001.

Ifølge aktieanalytiker Kurt Kara fra Danske Bank var stemningen på aktiemarkederne i forvejen "lige lovlig positiv", og derfor er markedet meget følsomt over for negative nyheder, og alt hvad der minder om risikoen for terror.