Navision bekræfter Microsoft-tilbud

Det danske IT-selskab Navision bekræfter tirsdag, at man har modtaget et købstilbud fra den amerikanske IT-gigant Microsoft. Bestyrelsen for Navision har enstemmigt vedtaget at anbefale købstilbuddet. Bestyrelsen oplyser desuden, at en majoritet af aktionærer på forhånd har accepteret tilbuddet fra Microsoft..Sydbank: 300 kr. en fair pris for NavisionMicrosoft holder kongres i København

Navision måtte i tirsdags bekræfte, at man overvejede en potentiel strategisk transaktion, og dette faldt sammen med oplysninger i avisen Financial Times om, at Microsoft var i færd med at overtage Navision.

Tilbuddet, der går ud på at betale 300 kr. pr. Navision-aktie, anbefales af bestyrelsen i Navision.

"De forhandlinger, der blev ført efter meddelelsen den 30. april, har nu resulteret i et offentligt købstilbud fra Microsoft Corporation omfattende alle udestående aktier i Navision", oplyser det danske selskab til Københavns Fondsbørs.

Microsoft tilbyder aktionærerne enten 300 kr. pr. aktie eller et antal Microsoft-aktier, baseret på et ombytningsforhold.

Efter at have rådført sig med eksterne finansielle og juridiske rådgivere og overvejet relevante problemstillinger vedrørende tilbuddet har bestyrelsen for Navision enstemmigt vedtaget at anbefale købstilbuddet.

- Microsofts tilbud om at købe Navision er en fordel ikke kun for Navisions aktionærer, men for alle virksomhedens interessenter, siger Navisions bestyrelsesformand, Waldemar Schmidt, i en udtalelse efter dagens meddelelse til Fondsbørsen.

- Jeg er meget glad for, at vi i dag kan præsentere Microsofts tilbud for Navisions aktionærer. Det er et tilbud, som ikke alene vil give vores aktionærer en attraktiv præmie, men det vil også være med til at sikre, at Navisions aktiviteter styrkes inden for rammerne af verdens førende softwarevirksomhed til gavn for virksomhedens partnere, kunder og ikke mindst for Navisions medarbejdere, siger bestyrelsesformanden.

Han mener, at sammenlægningen for Navision er et logisk skridt i virksomhedens strategi om at være med til at styrke små og mellemstore virksomheders vækst.

- Navision er en stærk og bæredygtig virksomhed med en klar strategi. Vi kunne have valgt at fortsætte på egne ben, men vi tror fuldt og fast på, at denne mulighed yderligere vil styrke fremtidsperspektiverne. Som en del af en stærk, global virksomhed som Microsoft vil vores mange dygtige medarbejdere opnå nye karriere- og vækstmuligheder, siger Waldemar Schmidt.

I en redegørelse oplyser Navisions bestyrelse desuden, at aktionærer, der repræsenterer godt 60 procent af stemmerne og aktiekapitalen i Navision, på forhånd har accepteret tilbuddet fra Microsoft.

Når handelen er endeligt på plads, bliver Navision en del af Microsoft Business Solutions. Navisions hovedkvarter i Vedbæk bliver centrum for Microsoft Business Solutions i Europe, Mellemøsten og Afrika og bliver samtidig Microsofts største software-udviklingscenter uden for USA. Den totale værdi af handelen bliver med prisen på 300 kr. pr. aktie ca. 1,3 mia. dollar eller ca. 11 mia. kr.

Microsofts adm. direktør, Steve Ballmer, mener, at de to selskabers fælles vision, strategi og produkter vil give mindre og mellemstore virksomheder en række fordele og vil give Microsoft store vækstmuligheder.

- Mange af forretningsprocesserne i disse virksomheder nyder endnu ikke godt af de fordele, som teknologien tilbyder. Microsoft og Navision er fast besluttede på at levere attraktive, stærke løsninger og produkter via vores partnere til dette vigtige og store markedssegment, siger Steve Ballmer.

Navisions adm. direktør, Jesper Balser, peger på, at Navision og Microsoft har en fælles vision for virksomhedsløsninger.

- Ved hjælp af vores forenede teknologier kan vi forstærke og udvide de løsninger, vores kunder allerede har investeret i. Samtidig kan vi sikre udviklingen af nye generationer af løsninger, der strømliner virksomhedernes forretningsgange og understøtter et øget samarbejde virksomhederne imellem, siger Jesper Balser.

Navisions topchefer Jesper Balser og Preben Damgaard vil efter overtagelsen blive stærkt involveret i den fortsatte forretning. Jesper Balser bliver Director of Global Strategy, og Preben Damgaard bliver Director of EMEA Operations for Microsoft Business Solutions i Vedbæk.

/ritzau/