Nationalbanken advarer om mindsket styrke i banksektoren

Nationalbanken advarer om, at de danske pengeinstitutters modstandskraft er faldet, selv om indtjeningen stadig er robust.

Læs mere
Fold sammen
Nye beregninger viser, at det første pengeinstitut ryger under lovens solvenskrav ved tab på 2,7 pct. af de samlede udlån og garantier, skriver dagbladet Børsen.

Under bankkrisen i begyndelsen af 1990'erne tabte de danske pengeinstitutter i gennemsnit 2,6 pct. af de samlede udlån og garantier.

- Vores analyser viser, at de danske pengeinstitutter under ét er robuste, men at modstandskraften er faldet lidt i forhold til 2000. Erhverv og husholdninger har generelt modstået den afdæmpede økonomiske vækst i 2001, men der er tegn på, at det er strammet til, siger nationalbankdirektør Bodil Nyboe Andersen i en kommentar til beregningerne, som Nationalbanken i dag offentliggør i rapporten "Finansiel stabilitet 2002".

Det årlige tjek af den finansielle sektor viser, at branchen generelt er sund, men Nationalbanken bemærker, at tab og hensættelser med et gennemsnit på 0,4 pct. er på det højeste niveau siden 1996.

/ritzau/