Natbordet

Lotte Houman, forlægger og stifter af bogforlaget Human

Hvilke bøger læser du for øjeblikket?

Johannes Møllehave og Benny Andersens »Det skal mærkes at vi lever« og Sofies verden af Jostein Gaarder.Hvornår læser du?

Jeg læser meget i perioder. Så kan det blive til rigtig mange bøger på kort tid. Hvilken type bøger foretrækker du?

Biografier er en genre, som jeg synes er interessant, da den ikke kun bevæger sig i et liv, men at jeg støder på en historie og andre personligheder igennem sådanne bøger. Filosofiske bøger, da det kan give ny inspiration til at se livet på, og krimier - fordi de er dejlige nemme at ryge ind i.Har du en yndlingsforfatter?

Jeg kan rigtig godt lide krimiforfatteren Robert Goddard. Jeg synes hans plot er meget gennemtænkte, og jeg forsvinder fuldstændig i hans verdener.Hvilken bog ville du give som gave?

Ja, nybagte forældre ville jeg forære »60 vidunderlige uger«, der handler om barnets tidligste mentale udvikling. Den bog har jeg selv har haft stor glæde af - og derfor udgivet på eget forlag.Hvilken bog har gjort størst indtryk på dig?

Biografien om Nelson Mandela. Han er en mand af en meget speciel kaliber med en fantastisk rummelighed og styrke. Meget inspirende.Af Anne-Marie Gregersen