Nasdaq vil have undersøgt Dubai-bud

Den amerikanske teknologibørs Nasdaq har bedt det svenske aktiemarkedsnævn om at undersøge arabiske Borse Dubais bud for den nordiske OMX-børs. Det skriver Financial Times onsdag. Konkurrencen mellem de to potentielle købere af OMX-børsen spidser dermed til.

Nasdaq forsøger med deres indberetning til ankenævnet at lægge yderligere pres på Borse Dubai, der allerede har været i uføre med det svenske finanstilsyn, da de blev vurderet til at have overtrådt en lov - dog uden sanktioner til følge, da den arabiske børs-virksomhed hurtigt rettede fejlen.

Samtidig rapporterer Financial Times, at det svenske bureau for økonomisk kriminalitet har lavet indledende undersøgelser af det bud som Borse Dubai, der ejer to børser i hjemlandet, har lagt på OMX, og at den svenske myndighed muligvis overvejer at starte deres egen efterforskning.

Og der er endnu flere udfordringer for araberne. Den nordisk børs bliver nemlig betragtet som en strategisk industri af den svenske stat, så Borse Dubais bud vil bliver yderligere undersøgt af det svenske finanstilsyn, hvis de formår at vinde den direkte konfrontation med Nasdaq om OMX-aktionærernes gunst.

Budkrigen startede, da Nasdaq bød 25,1 mia. svenske kroner i kontanter og aktier, hvilket Borse Dubai overtrumfede med et bud på 27,7 mia. svenske kroner i kontanter.