N.E. Nielsen: Det er noget rigtig møg

Amagerbankens tidligere bestyrelsesformand er sammen med de øvrige tidligere ledelsesmedlemmer meget overraskede over landsrettens dom ovenpå byrettens pure frifindelse.

N.E. Nielsen, tidlgiere bestyrelsesformand i Amagerbanken, ses her under bankens ekstraordinære generalforsamling i 2009, mens banken stadig var i live. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als

»Det er noget rigtig møg!«

Det er Amagerbankens tidligere bestyrelsesformand N.E. Nilesen, der kort og kontant opsummerer sin og den øvrige tidligere ledelses reaktion på Østre Landsrets dom, som nu betyder, at i alt otte personer skal betale over 225 mio. kr. i erstatning til statens oprydningsselskab Finansiel Stabilitet. Hertil kommer sagsomkostninger og procesrenter i seks år, som beløber sig til 8-10 pct. om året.

»Dommen er på over 300 sider, og nu skal vi lige have mulighed for at læse den rigtig. Jeg kan se på min telefon, at nogle af de andre, som også er blevet dømt, prøver at få fat i mig. Nu skal vi allesammen læse den, og tale med advokaterne, og så må vi tage stilling til, hvordan vi ser på sagen og på fremtiden,« siger N.E. Nielsen.

Ifølge landsretsddommen er der nogle specielle omstændigheder omkring den forsikring, N.E. Nielsen har tegnet som advokat. Han bekræfter overfor Berlingske, at forsikringen stammer fra hans tid som partner og advokat i Bech-Bruun. Landsretten har bestemt, at forsikringsbeløbet - i det omfang den dækker - fratrækkes hele erstatningsbeløbet, således, at samtlige otte dømte drager fordel af den.

Det samlede erstatningsbeløb kan løbe op omkring 325 mio. kr., vurderer N.E. Nielsen. Han ønsker ikke at oplyse, hvor stor hans advokatforsikring er: »Et gæt kan være, at der er tale om et trecifret millionbeløb - som dog langt fra er stort nok,« siger han.

Det fremgår dog af dommen fra Østre Landsret, at forsikringssummen er på 100 mio. kr. I tillæg hertil dækker forsikringen sagsomkostninger op til 25 mio. kr. Ifølge dommen har forsikringsselskabet gjort opmærksom på, at selskabet ikke har taget stilling til, om forsikringen vil dække erstatningsansvar i sagen om Amagerbanken.