Mystik om omsætningseksplosion i RTX-aktie

En ekstraordinær stor omsætning i den lille RTX-aktie tirsdag undersøges rutinemæssigt af Københavns Fondsbørs for eventuel insiderhandel.

En kraftig kursstigning og ikke mindst en eksplosion i aktieomsætningen hos det mellemstore børsselskab RTX med base i Nørresundby har også fået aktien til at poppe op på Fondsbørsens overvågningsskærm.

Tirsdag var RTX, der producerer udstyr til trådløs kommunikation, højdespringer på Fondsbørsen med en stigning på et tidspunkt på næsten 10 procent. Aktien sluttede med en stigning på over syv procent, selv om der ikke var konkrete nyheder og selv om lignende IT-aktier på andre børser var under pres med fald på både to, tre og fire procent.

Samtidig mangedobledes omsætningen. Således gik omsætningen 791 procent i vejret i forhold til den gennemsnitlige omsætning over de seneste mange uger.

Mens der således ikke var nyheder tirsdag, kom der en nyhed via Fondsbørsen onsdag morgen. Nemlig en fondsbørsmeddelelse om at RTX nu åbner et repræsentationskontor i Californien med omkring fire medarbejdere. Om det er denne, trods alt beskedne nyhed, der har resulteret i aktiemarkedets kærlighed tirsdag, er foreløbig uvist. D

Finanschef Erling Andersen, RTX, siger, at de ikke har noget svar på den store aktivitet i aktien. Afdelingschef på Fondsbørsen Margit Hess-Thaysen siger, at de er opmærksomme på aktiviteten i RTX-aktien. »Vi kigger på det,« siger hun, men understreger dog samtidig, at det gør Fondsbørsen altid, når der er så stor udsving og aktivitet i en aktie.

Fondsbørsen undersøger altid særligt store udsving og ekstraordinært store omsætninger i en aktie med henblik på at afgøre, hvorvidt der kan have været tale om insiderhandel i aktien.