Mydoom den værste virus til dato

Virusen Mydoom slår alle rekorder i spredning på Internettet og betegnes som den værste orme-virus i Internettets historie.

De seneste opgørelser fra MessageLabs, som har samlet tal fra 168 lande viser, at Mydoom spreder sig hurtigere - og med større chance for at inficere computeren - end virusen Sobig, som hærgede i august sidste år.

Typiske tegn på, at man har modtaget post som indeholder virusen, er mails med overskriften "Mail Delivery System" "Test" eller "Mail Transaction Failed". Hvis man er så uheldig at klikke på den vedhæftede fil, aktiveres virusen og der installeres et lille program, som medfører en skjult adgang til ens computer.

Internet-ormen er derudover programmeret til at angribe softwarefirmaet SCO-Groups netsted mellem den 1. og 12. februar via de inficerede computere. SCO har i den forbindelse udlovet en dusør på 250.000 dollar i håb om at fange skaberen af Mydoom.

Mydoom vil sandsynligvis hærge på nettet en del tid endnu, men skulle ifølge eksperter aftage fra i dag, skriver digi.no.