Murdoch giver slip på Fox

Mangemilliardæren Rupert Murdoch er så småt ved at give ansvaret for 21st Century Fox videre. Hans søn skal angiveligt snart overtage rollen som direktør for den store medievirksomhed.

Foto: LUCY NICHOLSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det ser ud til, at den 84-årige Rupert Murdoch forbereder sig på at trække sig fra den daglige drift af sit TV- og filmselskab, 21st Century Fox.

Ifølge amerikanske TV-kanal CNBC vil mangemilliardæren inden længe meddele, at han træder tilbage som direktør og kontrollerende aktionær for et af verdens største medieimperier.

I stedet står hans søn, James Murdoch, klar til at overtage posten. Han skal stå for den daglige ledelse, men i tæt samarbejde med sin far og 43-årige bror Lachlan Murdoch.

For Rupert Murdoch giver langt fra helt slip på sit imperium, selv om han trækker sig som direktør. Han kommer stadig til at have det sidste ord og vil også beholde rollen som formand for Fox.

Men ifølge CNBC er ændringerne en klar erkendelse af, at den næste generation stille og rolig er klar til at overtage magten. Man ved endnu ikke, om det store skifte vil finde sted i år eller i 2016.

Rupert Murdoch grundlagde 21st Century Fox tilbage i 1979. Den amerikanske mediegigant beskæftiger sig hovedsageligt med film- og TV-industrien og ejer blandt andre Fox Television Network og filmselskabet 20th Century Fox.