Mulighed for græsk vækst næste år

Grækenland vil næste år kunne berette om positive vækstrater for første gang i en årrække.

Foto: YANNIS BEHRAKIS. Krisen i Grækenland har medført butikslukninger og og økonomisk nedgang. Men nu er der håb forude, vurderer trojkaen.
Læs mere
Fold sammen
Det vurderer EU, ECB og IMF, efter at den såkaldte trojka har afsluttet sin inspektion i Grækenland, hvor landets genopretningsplan er blevet gået efter i sømmene.

Trojkaen er nået til enighed med de græske myndigheder om landets økonomiske og finanspolitiske tiltag, der skal sikre, at genopretningsplanen er på rette spor. Aftalen er dog betinget af, at de græske politikere inden for kort tid vedtager nye besparelsesforanstaltninger.

»Trojkaen og myndighederne blev enige om, at de makroøkonomiske udsigter stort set er på linje med programmets fremskrivninger med mulighed for en gradvis tilbagevenden til vækst i 2014. Prognosen er dog fortsat usikker,« lyder det i en fælles pressemeddelelse fra de tre institutioner.

Senere mandag mødes eurogruppen, der består af eurolandenes finansministre, i Bruxelles for at godkende eller forkaste planen og dermed udbetalingen af et 8,1 mia. euro stort lån til grækerne, der er nødvendigt, for at landet kan refinansiere en række lån i august.

Søndag vurderede økonomikommissær Olli Rehn, at der var en »fornuftig mulighed« for, at finansministrene ville frigøre den kommende lånetranche.

/ritzau/FINANS