Münchner Rück rykker igen

Verdens største genforsikringsselskab havde i 2003 sit første underskud i 50 år. Nu har man lagt de røde tal bag sig og regner med et overskud for 2004 på to milliarder euro - blandt andet ved at være mere kræsen med kontrakterne.

Læs mere
Fold sammen
BERLIN: Münchner Rück, verdens største genforsikringsselskab, er på vej mod bedring efter et underskud i 2003, det første i 50 år. Selskabet har afsluttet andet kvartal i år med et overskud efter skat på 628 millioner euro (4,7 mia. kr.), oplyste koncernen i går.

Resultatet overstiger analytikeres forventninger. Medvirkende til overskuddet er, at storskader og naturkatastrofer i vidt omfang er udeblevet, hedder det. Samtidig har man kunnet forny gode kontrakter i USA, Latinamerika og Australien, ligesom man har ryddet ud i mindre profitable aftaler.

Fastholder mål
Resultatet for første halvår 2004 er herefter 1,2 milliarder euro (ni mia. kr.), og man fastholder sit mål for hele året på to milliarder euro (15 mia. kr.) i overskud, oplyser koncernen.

Fokuseringen på givtige kontrakter frem for aftaler med ringe indtjening og større risiko betyder også, at omsætningen er gået tilbage med 7,6 pct. til 11,9 milliarder euro (89,2 mia. kr.) i første halvår. Knapt halvdelen af denne nedgang skyldes dog valutasvingninger, meddeler koncernen.