MT Højgaard tilbyder alternative lønpakker

Funktionærer hos MT Højgaard kan veksle en del af lønnen til fridage, bredbånd eller sundhedsforsikring.

De ansatte i Danmarks største entreprenørvirksomhed er med til at bestemme, hvordan deres egen lønpakke skal bygges op. MT Højgaard har indført fleksible lønpakker til funktionærer og satser på at udvide ordningen, hvis den bliver en succes.

»Vi kræver stor fleksibilitet fra vores medarbejdere, og vi vil gerne give dem det samme igen. Selv om vi ikke oplever mangel på arbejdskraft i øjeblikket, så mener vi, at lønpakker kan være med til at sikre, at vi også kan tiltrække kvalificerede medarbejdere fremover,« siger Inge Marie Pedersen, personalechef hos MT Højgaard.

Godt 20 procent af funktionærerne har sagt ja tak til at være med i ordningen, hvor de kan udskifte en del af lønnen med personalegoder. I det første halvår kan medarbejderne vælge mellem en sundhedsforsikring, bredbånd og op til tre ekstra fridage om året.

»Indtil nu er sundhedsforsikringen den mest populære, fordi den også gælder for medarbejdernes familie. Men til næste år overvejer vi at indføre et skattefrit pendlerkort og fysioterapi i ordningen,« siger Inge Marie Pedersen.

MT Højgaard overvejer, om næste skridt skal være også at tilbyde lønpakker til de timelønnede murere, tømrere og andre håndværkere i virksomheden.