Mobiltelefonselskaber meldt til politiet

Konkurrencestyrelsen meldte fredag TDC og Sonofon til Bagmandspolitiet for at styre videresalgspriser på mobiltelefoner. Det oplyser både styrelsen og de to teleselskaber

Læs mere
Fold sammen
Anmeldelsen kommer, efter Konkurrencestyrelsen den 2. oktober sidste år gennemførte en razzia hos flere af de danske mobilselskaber.

"De to selskaber har i visse tilfælde håndhævet, at forhandlerne ikke måtte sælge mobiltelefoner med tilknyttet abonnement under en given pris. Det er en overtrædelse af konkurrenceloven," skriver Konkurrencestyrelsen.

TDC undersøgte selv sagen efter Konkurrencestyrelsens razzia, og selskabet meddeler, at der ikke har været tale om en overordnet politik fra selskabets side. Samtidig indrømmer selskabet, at "der var sket påpegning af, om forhandleres prisannoncering svarede til de vejledende udsalgspriser", som selskabet skriver.

"Det betyder, at det er sket i enkelte tilfælde hos en medarbejder," siger Jørgen Weber, som er administrerende direktør for TDC Mobil.

Selskabet fyrede godt en måned efter Konkurrencestyrelsens razzia sin salgsdirektør, der stod i spidsen for salget af mobiltelefoner og abonnementer hos forhandlerne. Men Jørgen Weber vil ikke kommentere, om der er en sammenhæng.

"Vi kommenterer aldrig personsager," siger han.

Jørgen Weber oplyser, at TDC er indstillet på at acceptere en bøde, hvis Bagmandspolitiet finder grundlag for det.

Hos konkurrenten Sonofon, der ejes af det norske teleselskab Telenor, har man nu strammet op for at undgå lignende sager i fremtiden.

" Det er og har altid været Sonofons politik at drive en forretning, der overholder alle gældende love, og derfor tager vi sagen meget seriøst," siger administrerende direktør i Sonofon Ulrik Bülow.

Ritzau