Mobilgiganterne bag optur i OMX

Mobilgiganterne Nokia og Ericsson trak OMX-indekset i plus, mens Telia og Securitas, der var regnsskabsaktuel, hev det toneangivende indeks i modsat retning.

Læs mere
Fold sammen
Der var positiv stemning på Stockholmsbørsen, hvor kun tre af de 30 OMX-aktier endte i minus. OMX-indekset klatrede 1,6 pct. op til 783,67, mens All-Share-indekset steg 1,4 pct. til 225,8.

OMX-indekset blev ført an af mobilgiganterne Ericsson og Nokia. Teknologiaktierne steg generelt efter, at finanshuset Morgan Stanley Dean Witter udtalte, at aktierne i Deutsche Telekom, der er Europas største teleselskab, i år er faldet mere end berettiget. Ericsson indkasserede dagens største OMX-stigning med et kurshop på fem pct. til kurs 46,5, mens Nokia steg tre pct. til kurs 239.

Telia nød derimod ikke godt af optimismen blandt teknologiaktierne, og det svenske teleselskab dykkede 2,1 pct. til kurs 37,9. Telia-aktien var tynget af, at finansbanken ABN Amro nedjusterede sit kursmål på aktien fra 42 til 36 svenske kr. og samtidig gentog sin salgsanbefaling på aktien.

Sikringskoncernen Securitas offentliggjorde i går årsregnskab. Regnskabet viste et overskud for 2001 på 1,9 mia. svenske kr., men blandt andet på grund af et skuffende resultat for fjerde kvartal samt vage forventninger til indeværende år valgte investorerne at handle aktien 3,9 pct. ned til kurs 200. Securitas stod således for dagens største fald i OMX-indekset.