Mnuchin: USA overvejer hundredårsobligationer seriøst

Steve Mnuchin,  August 27, 2019. (Photo by ISABEL INFANTES / AFP) Fold sammen
Læs mere
Foto: ISABEL INFANTES

USA's finansminister, Steven Mnuchin, fortalte onsdag, at regeringen har tanken om ultralange obligationer med løbetid på 50 eller 100 år under "seriøs overvejelse".

»Hvis betingelserne er de rette, så vil jeg forudse, at vi vil drage fordel af langsigtet belåning og eksekvere på det,« sagde Steven Mnuchin onsdag i et interview med Bloomberg News.

Finansministeriet har siden 2009 flere gange spurgt rundt hos markedsaktørerne for at veje stemningen for de meget lange obligationsløbetider. En nylig dialog i august var ifølge presseforlydender dog ingen succes, men finansministerens udtalelser tyder nu på det modsatte.

For den amerikanske stat ville de lange obligationer skubbe en del af gældsbyrden, som snart nærmer sig 1000 mia. dollar om året, komfortabelt ud i fremtiden, mens investorerne kan sikre sig nogle ekstra basispoint på renteafkastet, skriver Bloomberg News.

Finansministeren forklarede dog samtidig, at de nylige rentefald ikke har vejet ind på overvejelserne.

»Det vil være for tidligt for mig at kommentere på, hvad konklusionen er,« sagde han også.

Den 30-årige rente faldt for nylig under 2 pct., og onsdag var den på et tidspunkt i rekordlavt niveau i 1,9039 pct. Den tiårige rente er i 1,48 pct. heller ikke langt fra sin historiske bund i 1,3660 pct. tilbage i 2016.

Efter Steven Mnuchins melding steg rentekurven, målt på forskellen mellem den femårige og den 30-årige rente, fra 56 til 59 basispoint, og samtidig steg renten på den 30-årige statsobligation til 1,97 pct.

/ritzau/FINANS