Ministerier ramt af fup

Ministerie-fup. Socialministeriet og den ansvarlige minister Lars Barfoeds eget Familie- og Forbrugerministerium er hoppet med samlede ben i fupfirmaernes fælde.

Fupfirmaernes arme har tilsyneladende ubegrænset rækkevidde, og ErhvervsBladets efterforskning afslører nu, at fuppe-rierne er nået helt ind i den ansvarlige ministers eget ministerie.

Både Socialministeriet og Lars Barfoeds eget Familie- og Forbrugerministerium har smidt penge efter værdiløse annoncer på IT-fagregistrets hjemmeside.

Siden ejes af Dansk Tele Tjeneste, der både af Håndværksrådets Annoncehajhotline og af ErhvervsBladet er kendt som et af landets mest berygtede fupfirmaer.

Smart sælger- Det lykkedes desværre for en utrolig smart sælger, at overbevise en medarbejder i afdelingen om sin oprigtighed, og så endte vi altså med at betale, fortæller afdelingschef Arnold Boon fra Danmark Fødevareforskning, som hører under Familie- og Forbrugerministeriet. Regningen lød på 2.490 kr.

Anderledes dyrt blev det for Socialministeriet, hvor en sindrig sælger havde held til at lokke en underskrift ud af personalechefen.

- De kontaktede os gentagne gange i en periode, hvor vi havde meget travlt. Og de henviste til de seriøse annonceringsmedier, og vi troede naturligvis på dem, siger Pernille Fejfer, personalechef i Socialministeriet.

Hun endte med at skrive under på en ordrebekræftelse pålydende 18.675 kroner.

- Men så blev jeg pludselig opmærksom på, hvad det var for en type virksomhed, da jeg hørte om fupfirmaerne i medierne, og med det samme afviste vi fakturaen til Dansk Tele Tjeneste, fortæller Pernille Fejfer.

Bredt problem smal løsningSocialministeriet endte alligevel med at måtte indgå et forlig med Dansk Tele Tjeneste på 10.000 kroner, da man vurderede, at omkostningerne forbundet med et sagsanlæg ville være for store.

De to sager får ikke ministeren til at råbe vagt i gevær.

- Det her illustrerer jo bare, hvor bredt det her rammer, og hvor vigtigt det er, at vi informere om det, siger familie- og forbrugerminister Lars Barfoed, der ikke er indstillet på at foretage sig yderligere over for fupfirmaerne.