Minister vil undersøge tidligere Danske Bank-chefs død

Aivar Rehes død skal undersøges til bunds, så der ikke kan herske tvivl om årsagen, siger estisk minister.

Estlands indenrigsminister, Mart Helme, ses her ved indsættelsen af Estlands regering efter sidste valg. Ints Kalnins/Reuters Fold sammen
Læs mere

Den tidligere chef for Danske Bank i Estland blev i sidste uge fundet død, og det dødsfald skal ifølge Estlands indenrigsminister, Mart Helme, undersøges til bunds.

Det siger han i sit partis ugentlige radioprogram ifølge nyhedsbureauet Reuters.

»Jeg afventer en rapport mandag, og derefter vil de næste skridt følge. Dette skal opklares i al offentlighed,« siger Helme i programmet ifølge Reuters.

»En person er død, og omstændighederne omkring hans død skal undersøges i alle detaljer, og resultaterne vil blive præsenteret for offentligheden, så al tvivl udryddes.«

Umiddelbart efter nyheden om fundet af den afdøde ekschef, Aivar Rehe, i sidste uge, oplyste estisk politi, at der ikke var noget, der gav anledning til yderligere undersøgelser. Ifølge den estiske avis Postimees tyder alt på et selvmord.

Aivar Rehe blev fundet i sin baghave, hvor hans lig lå skjult af træer og buske.

Mart Helme er partileder for højrefløjspartiet Ekre, der gik i regering for første gang efter valget i Estland i marts.

Danske Bank undersøges af myndigheder i en række lande for, om bankens estiske afdeling lod hvidvask i milliardklassen foregå gennem bankens konti i det tidsrum, hvor Rehe var chef for afdelingen.

Aivar Rehe var chef for bankens estiske filial fra 2007 til 2015.

/ritzau/