Minister vil hjælpe kriseramte fiskere

Danske fiskere frygter for deres fremtid efter EU-stop for fiskeri af sperling og kalder situationen ekstraordinær kritisk. Fødevareminister vil hjælpe.

Danske fiskere frygter for deres fremtid, efter EU i sidste uge sagde stop for fiskeri af sperling. Fiskerne vil have hjælp nu, og fødevareminister Hans Chr. Schmidt (V) lover at se på mulighederne.

- Stemningen er meget trykket og spændt. Vi har aldrig oplevet noget lignende. Det er virkelig en ekstraordinær krisesituation, siger Jesper Juul Larsen, formand for Esbjerg Fiskeriforening. Han og Danmarks Fiskeriforening mødtes i dag med fødevareminister Hans Chr. Schmidt for at diskutere situationen.

- Fra næste år bliver det bedre, men lige nu er det en alvorlig situation, og jeg vil se på de muligheder, der er for at hjælpe dem nu, siger ministeren.

Efter EU satte en stopper for tobisfiskeriet i maj, langt tidligere end forventet, havde fiskerne håbet, at de kunne fiske sperling i disse måneder. Men i sidste uge sagde EU nej til sperlingfiskeri i år.

/ritzau/