Minister satser på handel med Kina for 18 mia. kr.

Kineserne vil indgå aftaler med danske virksomheder for et svimlende milliardbeløb, forventer handelsminister Pia Olsen Dyhr.

Eksport- og udenrigshandelsminister Pia Olsen Dyhr, 39 år besøgte torsdag 10 maj 2012 KaosPiloterne i Århus Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er et svimlende beløb, kineserne ventes at indgå kontrakter for, når præsident Hu Jintao kommer til Danmark på torsdag.

- Vi arbejder på at færdiggøre aftaler for omkring 18 milliarder kroner, som vi kan underskrive, når den kinesiske præsident senere på ugen besøger Danmark, siger Handelsminister Pia Olsen Dyhr til DR Nyheder.

Det er endnu ikke officielt bekræftet, hvilke danske virksomheder, der får aftalerne i stand under Hu Jintaos besøg. Men det drejer sig særligt om virksomheder i den grønne sektor.

- Kineserne er interesserede der, hvor vi har styrkepositioner, og det har Danmark på det grønne område. De skal levere ren energi, rent drikkevand og et ordentligt sundhedsvæsen. Det går de i gang med nu. Det kan Danmark levere på, siger handelsministeren.

Kontrakterne på de mange milliarder ventes at tilfalde omkring 15 danske virksomheder.- Det er rigtig stort det her. Det er noget der betyder noget for dansk erhvervsliv. Og det sikrer danske job. Det er noget vi har brug for i øjeblikket, siger ministeren til DR Nyheder.De endelige underskrifter ventes at falde på plads på fredag