Minister: Ingen grund til alarm

Trods en reel stigning i ledigheden på små 4000 personer i december, er der ingen grund til alarm, mener beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V). Stigningen i antallet af ledige ligger fortsat indenfor regeringens eget skøn, og opsvinget er på vej.

- Det er dybt beklageligt, men der er ikke noget overraskende i, at arbejdsløsheden steg i december. Det er helt i overensstemmelse med regeringens forventninger, siger Claus Hjort Frederiksen, der fastholder troen på, at opsvinget, der kan knække ledighedskurven, kommer i løbet af 2004.

- Det betyder ikke, at vi sidder med hænderne i skødet og venter. Regeringens strategi er fortsat en kombination af rettidig omhu og at gøre mest muligt for at hjælpe dem, der er hårdest ramt af ledighed, siger ministeren.

Han påpeger, at regeringen med skattelettelser, fremrykkede investeringer og en pulje på 100 millioner kroner til omskoling og opkvalificering af nye ledige, allerede har taget en række initiativer, der skal hjælpe beskæftigelsen i gang og begrænse konsekvenserne af den voksende ledighed.

- Vi følger situationen nøje og er parate til at gribe yderligere ind, hvis det skulle vise sig nødvendigt, fastslår ministeren.

/ritzau/