Minister: Borgere ser hellere resultater end ny EU-finanschef

Det er uinteressant at lave en post bare for postens skyld, siger finansminister om EU-forslag om ny toppost.

Det er uinteressant at lave en post bare for postens skyld, siger finansminister om EU-forslag om ny toppost. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sarah Christine Nørgaard

EU-Kommissionens forslag om at oprette en ny EU-finanschef er på bordet, når medlemsstaternes finansministre mødes i Bruxelles tirsdag.

Men borgerne interesserer sig mere for resultater og vækst, end de gør for nye toptitler. Det siger finansminister Kristian Jensen (V) på vej ind til mødet.

»Jeg har svært ved at se, hvad sådan en »EU-finansminister-supermand« skulle gøre, som kunne være anderledes, end det der i dag kan gøres gennem Ecofin (EU's økonomi og finansministre, red.), eurogruppen og det samarbejde, vi har,« siger han.

»Det er uinteressant at lave en post bare for postens egen skyld. Det, der er interessant, det er hvilken politik, der føres.«

Forslaget om en fælles økonomi- og finansminister blev fremlagt sammen med konkrete tiltag til at styrke den økonomiske og monetære union.

En given person skulle også tjene som næstformand i EU-Kommissionen og formand for eurogruppen.

Målet med toptitlen er blandt andet at styrke sammenhæng og effektivitet i EU's- og euroområdets økonomiske politik, fremgår det i forslaget.

Men Kristian Jensen mener ikke, at den diskussion bør være om poster og institutioner.

»Jeg tror sådan set, at borgerne i Europa er mere interesserede i, at vi laver politik, der skaber vækst, bekæmper ungdomsarbejdsløshed og sikrer, at vi har fremgang i hele Europa.«

»Jeg tror ikke, at de interesserer sig for institutioner, titler og andet,« siger han.