Minibørs på vej mod kæmpeflop

Aktier. Ugebrevet for Bestyrelser har gennemgået 16 af de nye selskaber, som er blevet noteret på First North.

Fondsbørsens markedsplads for mindre selskaber, First North, er på vej mod et kæmpeflop, skriver Ugebrevet for Bestyrelser i sin første udgave i år.

Ugebrevet har gennemgået 16 af de nye selskaber, som er blevet noteret på First North. På den baggrund konkluderer ugebrevet, at flere af selskaberne er blevet noteret på minibørsen på en måde, som har givet kunstigt oppustede aktieskurser.

- Antageligt kommer de første ubehagelige overraskelser først til sommer eller til efteråret, hvor flere selskaber skal til at vise, hvad de kan præstere. Kommer der store skuffelser fra flere af de nye små selskaber, vil det kunne betyde et generelt styrtdyk i tilliden til First North og til nynoterede selskaber i en tidlig udviklingsfase, skriver Ugebrevet for Bestyrelser.Ugebrevet nævner en række eksempler på, hvordan kurserne er presset op på urealitstiske niveauer, som gør dem meget udsatte for kursfald. Ugebrevet fremhlver blandt andet, at flere af de nynoterede selskaber kun har udbudt en begrænset del af aktiekapitalen. Blandt andet har selskabet Chemometec udbudt 7 pct. af aktiekapitalen, mens Danske Lægers Vaccinations Service og Wirtek har udbudt 16 pct af aktierne til salg. Det har ifølge ugebrevet medført, at en række investorer har betalt eksorbitante overpriser for selskabernes aktier. Priser, der kan risikere at styrtdykke, når selskabernes reelle værdi går op for investorerne.

Foreløbig er kun en af noteringerne på First North gået galt. Det skete for det Olicom-ejede Sifira, som blev forsøgt noteret til en samlet børsværdi på 70 mio. kr. På grund af en sur markedsstemning mislykkedes projektet, og senere blev 70 pct. af aktierne solgt til Asger Jensbys JMI Invest og Andersen Advisory Group til en samlet markedsværdi på angiveligt under 10 mio. kr.

RB-Børsen.