Mindre virksomheder rekrutterer via egne netværk

Rekruttering. Cirka en tredjedel af landets smv'ere finder primært nye medarbejdere via egne netværk, fremgår det af netundersøgelse på erhvervsbladet.dk

Erhvervsbladet.dk har spurgt læserne om, hvor deres virksomhed primært søger nye medarbejdere. Mens de store virksomheder primært søger via annoncer på nettet og i landets aviser, er det fortsat mund-til-mund metoden og egne netværk, som benyttes til at finde en ny medarbejder i produktionen, butikken eller byggepladsen i de mindre virksomheder.

- Blandt de små og mellemstore virksomheder er der en høj andel, som fortsat bruger deres egne netværk. Der er grupper af dansk erhvervsliv vi næsten ikke har haft i som eksempelvis fiskeriet, siger adm. direktør Kaare Danielsen fra jobdatabasen JobIndex.dk.

JobIndex er en af landet største jobdatabaser på nettet.

Cirka 250 læsere har svaret på ErhvervsBladets undersøgelse. Heraf oplyser omkring 34 procent af læserne, der primært er ledere og ejere af mindre virksomheder, at de først og fremmest finder nye medarbejdere via egne netværk. 45 pcrocent finder primært medarbejdere via jobopslag på nettet, mens blot 13 procent benytter jobannoncer i aviserne.

- Nettet er primært egnet til at finde nye medarbejdere til jobs i byerhvervene, hvor medarbejderne sidder bag skærmen på arbejdspladsen hele dagen. Stort set alle store virksomheder slår i dag ledige stillinger op på nettet og i aviserne, siger Kaare Danielsen.

Af erhvervsbladet.dk's undersøgelse fremgår det derudover, at det udelukkende er henholdsvis seks og to procent af benytter Arbejdsformidlingen samt A-kasserne til at rekruttere.