Mindre kommuner bedst til at aktivere kontanthjælpsmodtagere

Der er meget stor forskel på den indsats, som kommunerne gør over for langvarigt ledige på kontanthjælp. En gennemgang af indsatsen i landets kommuner, som Arbejdsmarkedsstyrelsen har foretaget, viser, at det er de mindre kommuner med færrest kontanthjælpsmodtagere, der klarer sig bedst. Det er samtidig de kommuner, hvor der fra politisk hold er meget fokus på beskæftigelsesindsatsen.

29 kommuner ligger i top med at aktivere op mod 90 procent af kontanthjælpsmodtagerne, og blandt dem er Sydthy, Vejen og Skagen.

Blandt dem i bunden er København og Frederiksberg, der kun aktiverer op mod 50 procent, og den store forskel på indsatsen for at få kontanthjælpsmodtagere ud af passiv forsørgelse og i job overrasker beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V).

- Der er meget lidt gennemsigtighed i, hvor meget kommunerne gør for at hjælpe langvarige kontanthjælpsmodtagere tilbage til arbejdsmarkedet. Derfor er det interessant at få syn for sagen, siger Claus Hjort Frederiksen. Ministeren vil have de positive eksempler frem i lyset til inspiration for de kommuner, der halter bagefter.

/ritzau/