Millionoverskud i Royal League

Fodboldforretning. Den skandinaviske mesterliga, Royal League, kæmper fortsat for livet.

Trods problemer med at skaffe sponsorindtægter og svigtende tilskuertal lykkedes det den skandinaviske mesterliga, Royal League, at lave et pænt overskud i det netop afsluttede regnskabsår.

Årets resultat efter skat endte på 1,5 mio. kr. i 2006/07, hvilket er stort set identisk med overskuddet året før. I samme periode dykkede omsætningen fra 57,8 mio. kr. til 44,4 mio. kr. - Årets resultat betragtes af ledelsen som tilfredsstillende, og helt i overensstemmelse med, at selskabet ikke har til formål at oparbejde et større kapitalgrundlag, skriver ledelsen, med direktør Børge Bach i spidsen, i beretningen til årsregnskabet.

UsikkerhedDer hersker stor usikkerhed om fodbold-turneringens fortsatte eksistens. Eksempelvis har nordmændene meldt ud, at de ikke længere vil være med. Selskabet Royal League oplyser imidlertid, at man arbejder på at fortsætte ligaen.

De faldende indtægter skyldes, ifølge Royal League, at antallet af kampe i den seneste turnering, den tredje i rækken, blev reduceret fra 49 til 43. Og antallet af TV-seere og tilskuere har været lavere end forventet. Ovenstående var medvirkende til, at Kanal 5, der havde option på turneringen i ialt tre år, fik en væsentlig reduktion i prisen for det tredje år.

- Dette forhold fik naturligt en afsmittende indvirkning på udbetaling af bonus til klubberne, som på dette grundlag måtte reduceres fra 41,2 mio. kr. i sæsonen 2005/06 til 28,5 mio. kr. i 2006/07, hedder det i beretningen.

Vinderen af turneringen i 2006/07, Brøndby, var den klub der modtog den største bonus fra Royal League svarende til 5,9 mio. kr.

Royal League ejes af ligaforeningerne i Danmark, Norge og Sverige.