Millioner i overpris til Farum

Det svenskeentreprenør selskab Skanska valgte hårdt presset i går at offentliggøre, hvad der kan blive til den hidtil største mistanke om mandatsvig i Farum kommune, hvor den kontroversielle borgmester Peter Brixtofte (V) nu forsøger et comeback.

Den nye ledelse i Skanska har i forbindelse med en oprydning i sin underskudsramte økonomi betalt ni mio. kr. tilbage til Farum kommune - et beløb, der ifølge selskabets kommunikationschef Finn Serup Jensen formentlig er en overpris, Farum kommune har betalt i forbindelse med byggeriet af stadion Farum Park og i særdeleshed renoveringen af Stavnsholt hallen i byen

På samme tid, hvor det blev aftalt, at det var Skanska, der skulle står for de store projekter, blev der i foråret 2000 tegnet en treårig sponsor kontrakt mellem Skanska og Ajax Farum håndboldklub med et samlet beløb på ni mio. kr.

»Så vidt vi kan se, er der tale om en for høj pris - i hvert fald en for stor fortjeneste - for den opgave, vi har udført. Derfor har vi betalt pengene tilbage i henhold til vores etiske retningslinjer. Den nye ledelse med adm. direktør Per-Ingemar Persson i spidsen valgte derfor at betalte de ni mio. kr. tilbage, men fortsætte sponsorkontrakten med håndboldklubben, der udløber i foråret 2003.«

Lignende tilfælde

Tidligere har dagbladet BT. beskrevet et lignende mønster, hvor Farum Kommune formentlig har betalt en overpris for rejser til sine pensionister på 500 kr. per rejse, der efterfølgende blev kanaliseret over i Farum Boldklub.

Professor i strafferet Lars Bo Langsted, Aalborg Universitet, siger, at der i den forbindelse kan blive tale om en straffesag, hvor tiltalen kan lyde på mandatsvig. Politiet mistænker i øjeblikket Peter Brixtofte for mandatsvig.

Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra Lars Bo Langsted.