Millionærkinesere skal redde boligmarkedet i Europa

Opholdstilladelse og familiesammenføring skal lokke kineserne til de tomme boliger i Middelhavslandene.

Både Grækenland, Portugal og Cypern har allerede indført de nye visa, der giver de rige kinesere mulighed for at bosætte sig i lidt andre himmelstrøg, end de er vant til. Fold sammen
Læs mere

Nu er de rige kinesere sat ind som en aktiv spiller for at forsøge at redde Middelhavslandene ud af krisen. De skal sætte sig på boligmarkedet, hvor det lige nu flyder med tomme boliger - en af finanskrisens mange åbenlyse konsekvenser.

For at få kineserne til at investere i de tomme luksusvillaer og lejligheder vil Middelhavslandene tilbyde opholdstilladelse og tilladelse til familiesammenføring. Det skriver Børsen.

Men prisen for en ejendom skal ligge på et bestemt niveau, før det gør sig gældende. I Grækenland er kravet på minimum 1,86-2,24 mio. kr.. Derfor henvender tilbuddet sig også til de kinesere med en vis formue.

Og de to områders økonomiske situation er et meget godt match. Lande som Grækenland og Spanien er ramt af arbejdsløshed. Kina derimod ridder på en millionærbølge, hvor flere og flere kinesere oplever at ryge i puljen for rige folk.

Og også på boligfronten har kineserne en fordel ved at rykke familien til eksempelvis Spanien. Boligpriserne i landet er faldet med 30 pct. Til gengæld stiger de som aldrig før i de fire største byer i Kina.

I Børsen forklarer ejendomsmægler Wang Ning fra Beijing, at det er de færreste kinesere, der vil købe en ejendom som en investering i sig selv. De vil udnytte muligheden for at flytte familien til Europa og begynde et liv der. At priserne er meget lavere er en klar bonus, der driver flere kinesere til at begynde i nyt europæisk liv.