Million-underskud i Keops Kollegiet

Ungdomsboliger: Keops Kollegiet Bispebjerg er blevet en dyr forretning for ejendomskoncernen Keops. Store forsinkelser har medført, at årets resultat ligger fem millioner kroner under det budgetterede.

Det skulle have været en blomstrende forretning for Keops-koncernen, men i dag to år efter Keops Kollegiet Bispebjerg skulle stå færdigt, viser regnskabet et underskud på mere end tre millioner kroner.

Selskabets havde ellers planlagt, at byggeriet på nuværende tidspunkt ville give et overskud på 2,5 millioner, men lang ventetid på at opnå byggetilladelse betyder altså, at ejendomskoncernen er over fem millioner kroner fra målet.

- Underskuddet skyldes primært en forsinkelse, og det skal nok blive indhentet. Et budget baseret på et helt regnskabsår stemmer jo selvfølgelig ikke overens med et resultat, der reelt er skabt på tre måneder, siger direktør i Keops Kollegiet Bispebjerg A/S Karina Kjær Deacon.

Kristensen Ejendomme A/S var bygherre på byggeriet af de to kollegiebygninger, der var projekteret til at starte i 2003. Aftalen gik på, at projektet skulle overdrages i nøglefærdig stand den 1. juli 2005, men det færdige projekt kunne ikke opnå byggetilladelse, og måtte først revideres. Overdragelsen af bygningerne skete derfor ikke før juli 2006, og først i oktober måned var alle lejligheder udlejet.

Karina Kjær Deacon erkender dog, at en række uforudsete omkostninger også har haft betydning for det dårlige resultat.

Uventede børnesygdommeBudgettet indeholder et forventet årsresultat for 2005 på 0,2 millioner kroner. Resultatet i 2006 var dog markant lavere, og forskellen på de to tal, skal ifølge Karina Kjær Deacon findes i en række opstartsudgifter i 2006, der er blevet højere end forventet.

- Vi har haft nogle uventede børnesygdomme. For eksempel døre, der ikke ville lukke. Der har ikke været tale om store problemer, men om en række småting, som løber op, siger hun. Derudover har der ifølge direktøren været udgifter til advokatrådgivning i forbindelse med forsinkelsen af byggeriet.

På trods af den dårlige start, er ser selskabets direktion lyst på fremtiden. Halvårsregnskabet udkommer den 30. august og den 21. juni meldte selskabet ud, at forventningerne til 2007 er mere end en halvering af underskuddet. Ifølge Karina Kjær Deacon er der desuden rift om de 262 kollegielejligheder.

- Vi er lige midt i studiestartsperioden, så der er mange boligsøgende unge. Jeg ser ingen indikationer på, at vi skulle have svært ved at leje ud, siger hun.

Keops ejer 27 procent af aktierne i Keops Kollegiet.